Het Olivia Fund steunt verschillende projecten van jonge én meer gevestigde wetenschappers. Als gedreven baanbrekers onderzoeken zij elk een puzzelstukje, dat kan bijdragen tot een nieuwe behandeling voor kanker.

 

 

isabelle Dierckx labo Mark Waer

 

Isabelle Dierckx de Casterlé is apotheker en doctoreert nu in het labo Experimentele Transplantatie aan de KU Leuven.

Er is nog veel onbekend in de kankerwereld. Wij werken met muismodellen, om een nieuwe immunotherapie te onderzoeken voor ‘moeilijke’ tumoren bij kinderen. Elke nieuwe bevinding brengt ons een stapje dichter bij een betere behandeling.

LEES MEER

 

 

An coosemans labo

 

Gynaecologe An Coosemans onderzoekt met haar ImmunOvar-team het immuunsysteem van patiënten met eierstokkanker, om een doelgerichte behandeling te ontwikkelen.

Ik wil tumorimmunologie combineren met een andere doelgerichte therapie, om een gepersonaliseerde behandeling voor eierstokkanker te vinden. Dankzij het Olivia Fund kan ik dit onderzoek doen en groeien.

LEES MEER

Jochen Belmans labo nanopartikels prof Locquet

 

 

 

Doctoraatsstudent Jochen Belmans doet experimenteel onderzoek naar nieuwe tumorvaccins.

Kanker heeft zo’n grote impact, dat ik mensen echt wil helpen met wetenschappelijk onderzoek: ik verwerk de recente technologie van nanopartikels in kankeronderzoek.

LEES MEER

 

 

 

Ingenieur nanowetenschappen Stephanie Seré werkt aan nieuwe, bioafbreekbare nanopartikels. Ze hoopt om die dan perfect aan een tumorvaccin te kunnen aan passen.

Met zelfgemaakte bioafbreekbare nanodeeltjes kun je het perfecte partikel voor een efficiënter tumorvaccin maken”

 

LEES MEER