Steunen!

Doneren
We geloven stellig dat de wetenschap een beter antwoord op kanker kan vinden.
Maar daar is nog veel vernieuwend onderzoek voor nodig.
Dat kost geld.
Uw steun is dan ook onmisbaar!
U wilt een financiële gift doen? Dat kan op verschillende manieren.

Storten op onze rekening
BNP Paribas Fortis: 220-0002000-96
IBAN: BE65 2200 0020 0096
BIC: GEBABEBB

Heeft u al eens aan een maandelijkse bijdrage gedacht?

Online Doneren

Het Olivia Fund opnemen in uw testament:

Via uw testament kunt u (een deel van) uw vermogen nalaten aan een instelling met een goed doel.

Met een testament kunt u, zonder de reserve van uw erfgenamen aan te tasten, uw vermogen ook nalaten aan een instelling met een goed doel. Als u het Olivia Fund in uw testament opneemt, draagt u dus concreet bij tot betere genezingskansen voor kinderen met kanker. U kunt het Olivia Fund aanwijzen als legataris, of ons een bepaald bedrag of percentage van uw vermogen nalaten. Omdat de successierechten voor een nalatenschap aan een erkende vzw in Vlaanderen slechts 8,50 % (12,50% in het Brussels en 7% in het Waals Gewest) bedragen, bent u zeker dat het grootste deel van uw vermogen ook echt naar vernieuwend kankeronderzoek gaat.

Als u niet u uw gehele vermogen aan een goed doel wilt nalaten, kunt u kiezen voor een duolegaat aan een goed doel: een erkende vzw zoals het Olivia Fund. Als u het Olivia Fund in een duolegaat aanwijst als algemene legataris, dan zal het Olivia Fund ook de successierechten van de andere legataris (de andere erfgenamen dus) betalen. Dit heeft in veel gevallen ook voordelen voor die andere erfgenamen. De successierechten die een erkende vzw moet betalen, bedragen in Vlaanderen namelijk slechts 8,50 % (12,50% in het Brusselse en 7% in het Waals Gewest). Ter vergelijking: de successierechten tussen natuurlijke personen kunnen, volgens de graad van verwantschap en het bedrag van de erfenis, oplopen tot 90 %.

De materie is complex. Informeer dus zeker bij uw notaris.

 

Heeft u American Express-punten?

American Express heeft een getrouwheidsprogramma, waarmee u punten kunt sparen.

Die Membership Rewards®-punten kunt u inruilen voor een gift aan het Olivia Fund. 10.000 punten zijn goed voor een donatie van € 40.

Klik hier om uw punten in te ruilen

 

Fiscaal voordeel in België

Voor elke schenking vanaf € 40 per jaar (ook als gecumuleerd bedrag) krijgt u een fiscaal attest toegestuurd. Uw gift is immers fiscaal aftrekbaar en levert een vermindering van de personenbelasting op. Zo recupereert u 45% van uw donatie: bij een gift van € 40 geeft u dus eigenlijk maar € 22 uit. Uw gift mag daarbij niet meer dan 10% van uw netto-inkomen bedragen.

Ook vennootschappen kunnen giften aftrekken van een positief fiscaal resultaat. Dat kan al gauw een belastingbesparing van 25-34 % opleveren. Er zijn ook hier wettelijke limieten aan het bedrag van de gift (voor 2015 is dat maximaal 5% van het positieve fiscale resultaat met een maximum van 500.000 €).

Het Olivia Hendrickx Research Fund is erkend onder nr. 4 738403 47 als instelling voor wetenschappelijk onderzoek, zoals bedoeld in art. 145, 33, §1 van het wetboek van de inkomstenbelastingen 1992.

 

 

 ANBI-erkenning in Nederland

Ook in Nederland kan uw gift afgetrokken worden van de inkomensbelasting. Het Olivia Hendrickx Research Fund heeft sinds 2013 een ANBI-erkenning (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Deze ANBI-erkenning garandeert de aftrekbaarheid van uw donatie. U moet dit gewoon in uw belastingen aangeven, er worden geen fiscale attesten verstuurd.

Aanvraag jaarrekening

(RSIN code 823838754)