Kom in actie

 

Zin om te helpen? Een pannenkoekenverkoop,  een veiling, een loopwedstrijd, een pokeravond, zelfgebreide sjaals verkopen, een fuif of optreden organiseren…  er zijn 101 manieren om het Olivia Fund te steunen.

SONY DSC

Brainstorm en laat het ons weten!

Met uw benefietactie maakt u het verschil.

Elke bijdrage, hoe klein ook, is welkom.

Hulp of info nodig?

Vraag onze kit met ondersteunend materiaal aan (teksten, beeldmateriaal, praktische tips…).

Stuur een mailtje naar info@olivia.be. We nemen dan snel contact op.

 

Het Olivia Fund wil mensen met kanker – vooral kinderen – een betere kans op genezing bieden. Daarom zamelt het Olivia Fund geld in om vernieuwend kankeronderzoek te steunen.
Uniek: het

fonds focust op wetenschappelijke projecten die echt een verschil voor patiënten maken en ernaar streven hun resultaten ook concreet in behandelingen te vertalen. Vaak gaat het om (experimenteel basis)onderzoek dat nergens anders een kans krijgt, omdat het te klein, te onbekend of commercieel oninteressant is.

Uw steun is dus onmisbaar! BE65 2200 0020 0096 GEBABEBB

 

Zo organiseert u een actie

 

  • Denk eerst na over de actie. Hoe gaat u die precies organiseren? Wat heeft u nodig om uw actie voor te bereiden? Wilt u andere vrijwilligers inschakelen? Is het nuttig om een planning op te maken? Wanneer precies en hoe lang zal uw actie lopen? Hoeveel denkt u dat uw event zal opbrengen
  • Neem contact met ons op. Vraag het formulier aan bij het Olivia Fund, vul dit nauwgezet in en bezorg het ons terug. Op die manier krijgt u officieel de toestemming om een actie ten voordele van het Olivia Fund te organiseren.
  • Maak een tekst waarin u uw actie ‘ten voordele van het Olivia Fund’ uitlegt. Vergeet niet om het Olivia Fund duidelijk te omschrijven. De tekst in onze infokit kan u daarbij helpen. Bezorg ons zeker eerst de tekst die u maakte, zo kunnen we nakijken of alles correct werd omschreven.
  • Wilt u fotomateriaal of ons logo gebruiken op affiches, flyers of briefwisseling? Ook die vindt u in onze infokit, in de juiste resolutie en het gewenste formaat. Vraag die dus zeker aan!
  • Maak uw actie bekend met flyers, affiches, via facebook of mails… en natuurlijk ook door er met uw buren, collega’s, familieleden, kennissen, vrienden over te praten.
  • Extra idee: maak tijdens uw actie ook enkele foto’s en bezorg die samen met een kort verslag aan ons. Op die manier kunnen we uw enthousiasme op de website van het Olivia Fund laten zien.
  • Laat ons weten wanneer uw actie is afgelopen. We bekijken dan hoeveel uw actie precies heeft opgebracht én zetten uw evenement op onze website in de kijker.

 

Praktisch: hoe regelt u het sponsorgeld?

 

Er zijn twee manieren om het ingezamelde geld over te maken aan het Olivia Fund:

  • U kunt zelf alles inzamelen. Op het einde stort u het totale bedrag dan door aan het Olivia Fund. Opgelet: voor het totale bedrag van dit soort inzamelactie kunt u geen fiscaal attest krijgen.
  • Bij het opzetten van uw actie vermeldt u duidelijk dat mensen hun bijdrage rechtstreeks aan het Olivia Fund kunnen storten. Elke schenker heeft dan recht op een fiscaal attest. Het Olivia Fund houdt een lijst bij van alle sponsors die uw actie hebben gesteund: zo heeft u als organisator een overzicht van de inkomsten die uw actie heeft opgebracht.

 

Actie Opzetten